Doe je wel eens mee aan een pubquiz? Of staat dat op je planning voor het komende teamuitje? Dan ga je van deze verschillende types er sowieso wat tegenkomen. Wij zien ze tijdens elke pubquiz weer voorbij komen en als je de laatste tijd een pubquiz hebt gespeeld dan ken je vast wel één van onderstaande spelers. 

Type 1: de almachtige allesweter!

Soms heel vervelend maar soms ook super handig. Die speler die alles lijkt te weten. Zo één waarvan je denkt: kijkt die de hele avond quizjes op de televisie en leest hij tijdens zijn vakantie op het strand alle pagina’s van Wikipedia. En vaak weet hij nog net iets meer dan nodig is. Is de vraag wie de hoofdrol speler is in de film Alice in Wonderland dan weet hij dat meteen maar komt hij ook gelijk met de naam van de regisseur en het jaar waarin de film is uitgebracht.

Maar zelfs zijn eigen teamgenoten kunnen er van genieten als hij er een keer compleet naast zit.

Type 2: de schreeuwer.

Het type die wanneer hij of zij iets weet dat telkens net iets te hard tegen het team zegt zodat ook alle andere groepen het goede antwoord hebben. Heel frustrerend voor de rest van het team.

Type 3: de sportkenner.

Nee wie samen met Ronnie Flex het nummer drank & drugs uitbracht is hem onbekend en waar Mogadishu ligt weet deze speler ook niet maar over sport weet hij alles. Van de bijnaam van de laatste Elfstedentocht winnaar tot aan de topscorer aller tijden van ADO den Haag. De sportkenner weet meer van sport dan Mart Smeets, Jan Mulder en Peter R. de Vries bij elkaar.

Type 4: de nutteloze weetjes weter.

Soms heb je van die vragen waarvan je denkt: die weet toch iedereen. Maar soms heb je ook van die vragen waarvan je denkt: wat heb je er aan als je dit weet. En dan is er altijd wel weer een speler die net al die nutteloze feitjes kent. Handig!

Type 5: de stille.

De stille doet zijn naam eer aan door weinig te vermelden. Pas als niemand het goede antwoord weet en hij toevallig wel komt er geluid uit. Hij laat de rest van het team razen en brainstormen en geeft pas zijn antwoord als hij het honderd procent zeker weet.

Type 6: de DJ.

Het lijkt wel of die bij de radio werkt. Bij de eerste 3 seconde herkent hij het nummer Albatros van Fleetwood Mac maar ook weet hij de echte namen van het Belgische DJ duo Dimitri Vegas en Like Mike. Hij weet alles van muziek. Altijd handig voor de muzikale pubquiz ronde.

Type 7: de ‘NEE ik weet het zeker’ speler.

Hij/Zij weet het altijd zeker. Het hele team denkt A terwijl deze speler zeker weet dat het D is. Heel frustrerend als het je punten kost maar heel handig als hij daadwerkelijk alles weet. Ook bij deze speler geldt dat het best wel een keer lekker is als hij er compleet naast zit.

Type 8: de schreeuwer deel 2.

Terwijl de schreeuwer van type 2 waarschijnlijk per ongeluk het goede antwoord deelt met de rest van de zaal is deze schreeuwer de lolbroek van de groep. Wanneer het team er over uit is dat het antwoord John Williams is schreeuwt hij nog even quasi grappig: het is Clarence Seedorf om verwarring te zaaien. Heel vervelend!

Type 9: de ‘nee dat is niet zo’ speler.

Terwijl de quizmaster de goede antwoorden doorgeeft is er altijd wel iemand die het er absoluut niet mee eens is. NEE! Dat is niet zo. De Kuip is het grootste voetbalstadion van Nederland en niet de Arena. Nee dat klopt echt niet! Ik weet het zeker dat dat niet klopt. Quizmaster: kijk het na de tijd maar even na op Wikipedia of Google. Meestal hoor je dit type speler niet weer na de quiz.

Type 10: de snelle Jelle. 

De speler die het antwoord al weet terwijl de vraag nog niet gesteld is. Zonder dat de teamgenoten ook maar iets kunnen zeggen heeft deze speler het antwoord al opgeschreven. Overleggen is overgewaardeerd.Mis jij nog een type in deze lijst? We horen het graag! Na het lezen van dit stuk zin gekregen om een pubquiz te organiseren met vrienden, familie of collega’s? Teamuitje Twente heeft meerdere arrangementen.

Klik hier voor al onze pubquizen.