Je opent de mailbox en met hoofdletters zie je in je inbox een mail staan de van de dame van personeelszaken: HET IS WEER TIJD VOOR EEN UITJE. We gaan met het team weer eens wat leuks doen. Een stukje teambuilding maar vooral een gezellige tijd hebben. Maar wist je dat het teamuitje enkele ongeschreven wetten heeft?

Goor

Het leven staat bol van de ongeschreven regeltjes dus zo zijn er ook tijdens het teamuitje enkele richtlijnen waar je je maar beter aan kunt houden. Het zou immers zonde zijn als jij de stoorfactor bent tijdens het uitje of dat je jezelf compleet voor paal laat staan. Staat het teamuitje voor de deur? Zorg dan dat je onderstaande regeltjes even hebt doorgenomen en stuur ze gerust door naar die ene collega die altijd weer net wat gekker moet doen dan de rest.

Meedoen is belangrijker dan genieten

Misschien is midgetgolf absoluut niet jouw ding en kan een pubquiz je wel gestolen worden want al die nutteloze feitjes interesseren je weinig. Het teamuitje is als een bezoekje aan de tandarts: je kunt er eigenlijk niet onderuit. Het doel van een teamuitje is namelijk vele malen belangrijker dan de activiteit die je gaat doen. De sfeer binnen het team bepaalt de successen.  Je wilt toch niet die ene in het team zijn die nooit meegaat of diegene die geen zin heeft in het uitje. Dus pak die golfclub of doe fanatiek mee met die pubquiz want je zal het misschien niet snel toegeven maar je kunt het nog wel eens heel leuk gaan vinden. Beslis je toch om weer een slechte smoes te verzinnen en niet mee te gaan? Dan heb je kans dat dit jullie teamfoto gaat worden.

 

Denk aan het imago van jezelf en het team

Oké na het lezen van de bovenstaande tekst heb je toch besloten mee te gaan naar dat teamuitje. Denk dan wel aan je imago! Als jij het feestnummer bent en de hele dag goed gemutst bent heeft dit zeker invloed op de sfeer in het bedrijf. Ben je vriendelijk en meewerkend tijdens het teamuitje dan kun je dat ook terug verwachten tijdens de werkzaamheden op de zaak. Laat dus ook tijdens het teamuitje de beste kant van jezelf zien.

Vaak zal er tijdens het teamuitje ook wat geschonken worden. Misschien heb je wel een cocktailworkshop of een speciaalbierproeverij met je collega’s. Zorg dat het allemaal binnen de perken blijft wat betreft de zuiperij. Natuurlijk maken wat drankjes je wat losser maar om nou laveloos de bus weer in te moeten waarna je collega’s je in bed moeten dragen is niet bevorderlijk voor je imago en geloof ons dat ga je heel lang aan moeten horen.

Zag ik daar nou een knipoog?

15% van de relaties starten op de werkvloer dus de kans is er dat er een vonkje ontstaat tussen jou en een collega. Soms resulteert dat in een mooie relatie maar soms ook in een flinke dosis gedoe waar niemand op zit te wachten. Een knipoog tijdens een teamuitje of een zoen is niet bepaald handig want er is altijd wel iemand van de collega’s die het ziet. Het is verstandig om die vonk die er is te bewaren voor een ander moment dan het teamuitje.

#vindiknietleuk

Tja, tegenwoordig kun je geen gekke dingen meer doen zonder dat iemand de GSM er bij pakt en het op de gevoelige plaat legt. Dus staat de collega van de buitendienst met een paar biertjes te veel op en ontbloot bovenlichaam op het biljart te dansen? Zet dit dan niet op jouw Instagram storie of op je Facebook. Ongetwijfeld heeft die collega er de volgende morgen een klein beetje spijt van en dat is niet bevorderlijk voor zijn en het teams imago.

selfietocht

Bedankt

De stagiaire van personeelszaken is al een tijdje bezig met de voorbereiding van dit uitje en het was volgens de baas weer een rib uit zijn lijf. Wees dankbaar. Het teamuitje is niet alleen stukje teambuilding maar het hoort ook een leuke tijd te zijn voor het team. Het is wel net zo netjes om de organisatie van het uitje en de baas even te bedanken voor de festiviteit. Dat hoeft niet met een cadeau maar een ferme handdruk of een mailtje achteraf zal ongetwijfeld gewaardeerd worden.